Energitjuvar...

...finns det gott om.

Det krävs så mycket mer energi för att vara arg och irriterad än att vara harmonisk och glad.

Vi tar ett senario i högen.
Kollegan på arbetet är inte den du kommer bäst överrens med. Du försöker men lika snabbt igen raserar hoppet om en god relation. Irritation växer och du blir ilsken inombords bara du tänker på personen i fråga. Du lägger ner mer energi på att irritera dig på vad denna gör eller bättre uttryckt inte gör så ditt eget arbete tillslut blir lidande.
Du är på dåligt humör innan du går till jobb, under tiden du arbetar och efter ditt arbete. Det finns knappt nån energi kvar att ge till familjen när du väl kommer hem efter en dags arbete. Är det dessutom måndag har du troligtvis fyra arbetsdagar som ser likadana ut framför dig.

  • Alltså, du slösar enormt mycket energi till absolut ingen nytta. Du har allt att förlora.


Om vi vänder på det istället.
Positiva tankar ger energi. Att lägga energi på att göra ett gott arbete och att vara en god kollega gör att du får tillbaka energi igen från övriga kollegor.  Lägg energi på att vara en bra och glad kollega. Lägg inte energi på saker du inte kan påverka.
Välj dina fajter och ta de vid rätt tillfälle. Att kunna gå till sitt arbete med lätta axlar och lämna med energibägaren halvfull istället för tömd är en vardagslyx som inte alla får uppleva. Vi lever med en stress som många av oss inte vet hur vi ska hantera. Vi ska kunna prestera på jobb och i hemmet. Vara bra föräldrar och en god arbetstagare. Samtidigt ska vi nå en personlig utveckling. Vi ska både hinna och inte minde ORKA vara aktiva på våran fritid och dessutom hinna med att inte göra nånting alls.

  • Resultat - Du blir en bättre anställd och kollega. Du är gladare innan jobb, undertiden du arbetar och efter arbetet. Du kanske tom har energi kvar till barnen och mannen/frun när du kommer hem eller inte minst till dig själ.


/Linda

framgang-ar-att-fa-det-du-vill-ha-lycka-ar-att-vilja-ha-det.jpg

 

 

17 aug 2012

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)