Blogg

Att fånga upp möjligheter när de ges...

15 maj 2013

Att leva livet. Att våga leva livet. Att våga fånga upp möjligheter när de springer rakt på en. Det är inte alltid lätt. Man tänker på allt som kan hända. Att man kan bli sårad.. Man glömmer bort erfarenheter och nya bekanta man kan få. Vad väger tyngst?

Jag vet svaret för min egen del...

Man lever bara en gång, vad vi vet ialf. Jag tänker våga fånga upp möjligheten när den ges!

Att ta makt över sitt eget liv

13 maj 2013

Varför ska det vara så svårt att ta kontroll över sitt eget liv.

- Jag vill vara smal men ändå är jag tjock
- Jag vill träna men ligger på sofflocket
- Jag vill vara glad och tacksam för det jag har men ändå tittar jag hela tiden åt det jag inte har.

Detta är bara några av sakerna som jag vill förändra. Jag vill kunna se mig själv i spegeln och känna mig nöjd. Nöjd med både kropp och själ. Det är dock inte någon enkel resa.

Ständiga dietförsök slutar med att man går ner för att sen gå upp det igen plus några kilon till. Jag har trots detta bestämt mig för att ge mig på ett nytt försök imorgon. Det är promenix och bättre mat som gället. När jag sen fått upp flåset lite ska jag våga mig på rullskridskorna igen. Där har jag ju tidigare flygit fram på en 1 mils sträcka. Det ska väl inte va så svårt att hamna där igen!?
Det blir inte lättare med åren precis. Ja, jag har börjat känna det trots mina unga 31 (snart 32) år. Det är dax att fixa både kondisen och vikten innan jag blir för gammal och det blir, om möjligt, ännu svårare!

Att vara nöjd. Varför ska det vara så svårt. Fast ska man vara nöjd egentligen? Är det inte hälsosamt att sträva efter nått bättre? Jo, till viss del men inte så man tappar bort det man faktiskt har. Jagar man konstant efter nytt och spännande missar man lätt var man är just nu, idag.
Jag glömmer ofta bort att leva i nuet. Jag tänker mycket på vad som ska ske imorgon. Detta är en av sakerna jag ska bli bättre på. Att leva här och nu. Det som kommer i min väg tar jag hand om när det kommer.

Carpe Diem...

 

En känsla av otacksamhet

6 maj 2013

Det är en jobbig och tung känsla att ha, otacksamhet. Jag har så mycket men ändå infinner sig den känslan så ofta. Känslan av ensamhet är stark. Den vinner över alla andra känslor och gör mig oförmögen att vara riktigt lycklig. Det känns som att jag inte är fulländad utan den där kvinnan vid min sidan. Hon med stort H. Hon som ska stötta upp när jag faller. Hon som jag ska kunna ge kärlek till.

"Men du har ju barnen. Kramas extra mycket med dem", är det många som säger.

Det är långt ifrån samma sak. Barnen ger fantastiskt mycket kärlek men den ena kärleken utesluter inte den andra. Den kan inte heller ersätta.

"Du måste vara självständig och kunna leva ensam. Måste du ha någon?", är också sånt som folk brukar sägar till mig.

Varför måste jag kunna leva ensam när man kan ha det så mycket bättre när man är två? Jag letar inte efter en partner för att jag inte kan leva ensam. Jag letar efter en partner för att jag inte vill. Jag vill ha en partner att dela framgångar och motgångar med, en partner som finns där oavsett.

 

          Jag kan leva ensam men väljer tvåsamheten. Ska bara hitta nån som vill dela den med mig...

En dålig känsla från förr...

23 aug 2012

Att man inte har någon självbevarelsedrift...

 

När man äntligen tagit sig förbi den hemska skolan, som i mitt fall varit en tortyrkammare, och kommit ut i vuxenlivet. Man har lagt det där jobbiga, ångestladdade bakom sig.  trampar man rakt in i det gamla träsket igen. Jag har åter igen gjort ett aktivt val. Denna gången var det dock tillsammans med den andra föräldern men ändå. Jag har gjort det aktiva valet att sätta min son på dagis i samma skola där jag själv gått med tunga fötter genom korridorerna. Där glåporden haglade och la sig ett efter ett på mina axlar. Där magen vred sig i smärtor mer och mer ju närmre skolgården jag kom varje morgon.

Hit går jag och lämnar min son. Samma korridorer och dofter som förr. Minnen strömmar genom mina sinnen. Känner hur ångesten knackar på min axel. Nej! Jag är inte 12 år längre. Jag är vuxen! Jag ska vara stor och stark och visa min son att han kan övervinna allt och att skolan är inget man ska vara rädd för!

  • Om jag inbillar mig själv detta kanske han också tror på det.

 

/Linda

 

Energitjuvar...

17 aug 2012

...finns det gott om.

Det krävs så mycket mer energi för att vara arg och irriterad än att vara harmonisk och glad.

Vi tar ett senario i högen.
Kollegan på arbetet är inte den du kommer bäst överrens med. Du försöker men lika snabbt igen raserar hoppet om en god relation. Irritation växer och du blir ilsken inombords bara du tänker på personen i fråga. Du lägger ner mer energi på att irritera dig på vad denna gör eller bättre uttryckt inte gör så ditt eget arbete tillslut blir lidande.
Du är på dåligt humör innan du går till jobb, under tiden du arbetar och efter ditt arbete. Det finns knappt nån energi kvar att ge till familjen när du väl kommer hem efter en dags arbete. Är det dessutom måndag har du troligtvis fyra arbetsdagar som ser likadana ut framför dig.

  • Alltså, du slösar enormt mycket energi till absolut ingen nytta. Du har allt att förlora.


Om vi vänder på det istället.
Positiva tankar ger energi. Att lägga energi på att göra ett gott arbete och att vara en god kollega gör att du får tillbaka energi igen från övriga kollegor.  Lägg energi på att vara en bra och glad kollega. Lägg inte energi på saker du inte kan påverka.
Välj dina fajter och ta de vid rätt tillfälle. Att kunna gå till sitt arbete med lätta axlar och lämna med energibägaren halvfull istället för tömd är en vardagslyx som inte alla får uppleva. Vi lever med en stress som många av oss inte vet hur vi ska hantera. Vi ska kunna prestera på jobb och i hemmet. Vara bra föräldrar och en god arbetstagare. Samtidigt ska vi nå en personlig utveckling. Vi ska både hinna och inte minde ORKA vara aktiva på våran fritid och dessutom hinna med att inte göra nånting alls.

  • Resultat - Du blir en bättre anställd och kollega. Du är gladare innan jobb, undertiden du arbetar och efter arbetet. Du kanske tom har energi kvar till barnen och mannen/frun när du kommer hem eller inte minst till dig själ.


/Linda

framgang-ar-att-fa-det-du-vill-ha-lycka-ar-att-vilja-ha-det.jpg

 

 

Ensam eller att vara själv...

15 aug 2012

-Det är stor skillnad. Det fick jag berättat för mig idag.

I ca två veckor har jag vetat att lägenheten skulle vara tom när jag vaknade idag. Jag har sett fram emot en lugn dag där jagskulle kunna göra det jag ville. Inga blöjbyten och inget bollspel. Bara jag och soffan. En skön uppladdningara inför nattens nattarbete.

Jag hinner knappt slå upp ögonen innan den tunga andningen och paniken närmar sig.
Jag börjar leta efter livlinor. Vem ska jag ring hit? Jag kan ju inte vara ensam. Jag klarar det inte! Jag kommer att få ångest!

När jag inser att ingen kan komma till min undsättning börjar ögonen tåras och svämmar snabbt över. Hur ska jag överleva?
Alla tankar om en lugn dag med skön uppladdning är som bortblåst. Enda känslan som finns är ensamheten. Det oändliga ensamhen...

Ett samtal från ett hjärta av guld inkommer. Några väl valda ord senare och ens hela existens är förändrad.

         "Du är inte ensam. Du är själv i lägeheten. Det är stor skillnad"

Hon har självklart helt rätt. Jag är inte ensam. Jag har ett kontaktnät runt omkring mig som bryr sig. De kan inte vara här 24 timmar om dygnet och rädda mig från det där mörka som bara äter upp mig inifrån. De destruktiva tankarna som inte fyller någon som helst funktion. Men det betyder inte att man är ensam. Jag råkar bara vara själv idag. Det är inget som är farligt.

Det är så lätt att blanda ihop dessa två benämningar. Att be om hjälp kan dock förändra allt. Men istället går man allt för ofta in i sig själv. Man stänger dörren men nära och kära förväntas ändå förstå och hjälpa. Min dag gick ifrån att överleva till konstruktivt tänkande. Detta ändrades efter ett samtal på 10 minuter med en nära vän. Ibland krävs det inte mer även om allt känns helt hopplöst. Våga be om hjälp!

         "Ensam är stark" - tänket funka inte. Inte för mig ialf.

 

/Linda

 

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)