Att ta makt över sitt eget liv

Varför ska det vara så svårt att ta kontroll över sitt eget liv.

- Jag vill vara smal men ändå är jag tjock
- Jag vill träna men ligger på sofflocket
- Jag vill vara glad och tacksam för det jag har men ändå tittar jag hela tiden åt det jag inte har.

Detta är bara några av sakerna som jag vill förändra. Jag vill kunna se mig själv i spegeln och känna mig nöjd. Nöjd med både kropp och själ. Det är dock inte någon enkel resa.

Ständiga dietförsök slutar med att man går ner för att sen gå upp det igen plus några kilon till. Jag har trots detta bestämt mig för att ge mig på ett nytt försök imorgon. Det är promenix och bättre mat som gället. När jag sen fått upp flåset lite ska jag våga mig på rullskridskorna igen. Där har jag ju tidigare flygit fram på en 1 mils sträcka. Det ska väl inte va så svårt att hamna där igen!?
Det blir inte lättare med åren precis. Ja, jag har börjat känna det trots mina unga 31 (snart 32) år. Det är dax att fixa både kondisen och vikten innan jag blir för gammal och det blir, om möjligt, ännu svårare!

Att vara nöjd. Varför ska det vara så svårt. Fast ska man vara nöjd egentligen? Är det inte hälsosamt att sträva efter nått bättre? Jo, till viss del men inte så man tappar bort det man faktiskt har. Jagar man konstant efter nytt och spännande missar man lätt var man är just nu, idag.
Jag glömmer ofta bort att leva i nuet. Jag tänker mycket på vad som ska ske imorgon. Detta är en av sakerna jag ska bli bättre på. Att leva här och nu. Det som kommer i min väg tar jag hand om när det kommer.

Carpe Diem...

 

13 maj 2013

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)